Over mij

Hallo daar! Fijn dat je hier een kijkje komt nemen. Ik kan niet genoeg zeggen hoe dankbaar ik ben dat jij belangstelling hebt voor mijn werk.

Dicht bij de natuur

Ik ben altijd al creatief geweest. Als klein meisje vond ik tekenen en schilderen het allerleukste om te doen.

Ik groeide op op het platteland, waar mijn mama een prachtige moestuin onderhield en mijn papa trots was op de meer dan honderd verschillende bomen in de tuin.

Als kind was ik heel vaak buiten te vinden: spelen in de koeienwei met de kindjes uit de buurt, bloemenkransjes maken of klavertjes vier zoeken. De natuur was altijd dichtbij.

Tegen de tijd dat ik een studiekeuze moest maken, was ik heel onzeker geworden over tekenen. Perfectionisme en faalangst namen de bovenhand. Uiteindelijk studeerde ik af als grafisch ontwerper en werkte ik dertien jaar in die sector.

Spontaan plezier

De geboorte van mijn dochter Mona en drie jaar later die van mijn zoontje Olaf zorgden in totaal voor zes jaar slapeloze nachten. Met als gevolg zowel mentale als fysieke uitputting en blijvende slapeloosheid.

Maar kinderen krijgen bracht mij natuurlijk ook veel positieve dingen.

Eentje daarvan was zien hoeveel plezier zij beleven tijdens het tekenen en schilderen.

Ik besefte plots dat de spontaniteit en onbevangenheid die zij hebben nog ergens in mezelf verstopt zat. En zo begon ik weer te tekenen en te schilderen.

Rust en harmonie

Het medium dat ik gebruik en de onderwerpen die ik schilder zijn voor mij een logische keuze.

Gouache is een verf die ontwerpers vroeger — nog voor de komst van de computer — gebruikten om mooie strakke lijnen en volvlakken te creĆ«ren. Ik hou van de dekkende capaciteiten van de verf en hoe mooi mat die opdroogt.

En het onderwerp? Bloemen en planten natuurlijk! Want die katapulteren mij terug naar mijn onbezonnen kindertijd. Tijdens het schilderen van bloemen en planten ervaar ik een diepe innerlijke rust. Iets waar ik in onze drukke tijden veel nood aan heb.

Dit is wat ik jou ook graag wil geven: vrolijke, lichte beelden van bloemen en planten die rust en harmonie uitstralen.

Het is een voorrecht om dit te kunnen doen, dus een grote oprechte dankjewel dat jij hier bent.

Lieve groet, Leen